Mini tortice s tikvicama, Gorgonzolom i pršutom



Božanstveno fine i prhke tortice dovoljno su posebne da impresioniraju iako ih je nevjerojatno lako napraviti. Odlične su kao predjelo svečanom obroku.


Sastojci

  6 osoba
  • Prhko tijesto:
  • 200 g pšeničnog oštrog brašna Podravka
  • 100 g hladnog maslaca
  • jaje
  • 1/4 čajne žlice morske soli
  • 1-2 žlice vode, po potrebi














  • Nadjev:
  • manje tikvice, uzdužno prepolovljene i narezane na ploške
  • jaja
  • 2 žlice svježeg peršina, sjeckanog
  • 100 g Gorgonzola sira
  • 100 g svježeg kravljeg sira
  • 3 žlice kiselog vrhnja
  • 30g pršuta, sjeckanog
  • 1 čajna žlica Vegeta Maestro crnog papra mljevenog


Priprema

  1. 1.
    Tijesto zamijesiti od brašna, hladnog maslaca, jednog jaja i malo soli. Mijesiti dok se ne dobije oblik kugle, po potrebi dodati malo vode. Umotati u prozirnu prijanjajuću foliju i ostaviti u hladnjaku 30 - tak minuta ili preko noći.
  2. 2.
    Jaja lagano umutiti, dodati razmrvljenu Gorgonzolu, svježi sir, vrhnje, peršin i pršut. Popapriti. 
  3. 3.
    Prhko tijesto razviti i okruglim kalupom narezati na šest krugova. Utapkati u nenamašćene valovite kalupe.
    Tikvice i nadjev rasporediti po tijestu. Peći u pećnici na 180°C oko 30 minuta ili dok ne budu pečene i lijepe rumene boje.
  4. Mjerne šalice i žlice

Posluživanje

Poslužiti kao toplo ili mlako predjelo.

preuzeto sa: www.coolinarika.com