Božanstveno fine i prhke tortice dovoljno su posebne da impresioniraju iako ih je nevjerojatno lako napraviti. Odlične su kao predjelo svečanom obroku.
Sastojci
6 osoba- Prhko tijesto:
- 200 g pšeničnog oštrog brašna Podravka
- 100 g hladnog maslaca
- 1 jaje
- 1/4 čajne žlice morske soli
- 1-2 žlice vode, po potrebi
- Nadjev:
- 3 manje tikvice, uzdužno prepolovljene i narezane na ploške
- 2 jaja
- 2 žlice svježeg peršina, sjeckanog
- 100 g Gorgonzola sira
- 100 g svježeg kravljeg sira
- 3 žlice kiselog vrhnja
- 30g pršuta, sjeckanog
- 1 čajna žlica Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
Priprema
- 1.Tijesto zamijesiti od brašna, hladnog maslaca, jednog jaja i malo soli. Mijesiti dok se ne dobije oblik kugle, po potrebi dodati malo vode. Umotati u prozirnu prijanjajuću foliju i ostaviti u hladnjaku 30 - tak minuta ili preko noći.
- 2.Jaja lagano umutiti, dodati razmrvljenu Gorgonzolu, svježi sir, vrhnje, peršin i pršut. Popapriti.
- 3.Prhko tijesto razviti i okruglim kalupom narezati na šest krugova. Utapkati u nenamašćene valovite kalupe.Tikvice i nadjev rasporediti po tijestu. Peći u pećnici na 180°C oko 30 minuta ili dok ne budu pečene i lijepe rumene boje.
- Mjerne šalice i žlice
Posluživanje
Poslužiti kao toplo ili mlako predjelo.
preuzeto sa: www.coolinarika.com